Hizmet Alanlarımız

Icon

1- Taşınmaz Hukuku

 Mülkiyet hakkı, eşya üzerindeki en geniş haktır. Sınırlı ayni haklar ise; irtifak hakkı, rehin hakkı ve taşınmaz yükünden oluşmaktadır. Taşınmazlar, ilgili tapu müdürlüklerinde tapu kütüklerine kaydedilirler. Her taşınmazın kütükte ayrı bir sayfası bulunmaktadır. Tüm işlemler bu sayfalara işlenir ve bütün işlemler bu sayfalar üzerinden yürütülür. Büromuz, mülkiyet hakkına önem vermekte olup bu hususta; Kadastro tespitine itiraza, Kadastro öncesi işlemlere dayalı davalara, Tezyid-i bedel davalarına, Kamulaştırmanın iptali davalarına, Ortaklığın giderilmesi davalarına, Kamulaştırma bedellerinin iadesine yönelik davalara, Çeşitli nedenlerden kaynaklı tapu iptal ve tescil davalarına bakmaktadır.

Icon

2- Tazminat Hukuku

 Tazminat, hukuka aykırı bir eylem sonucunda meydana gelen maddi veya manevi zarara karşılık olarak ödenen bedel, zarar ödencesidir. Tazminat, aynı zamanda zararların giderilmesini amacıyla sorumlu tarafından zarar görene ödenen veya mahkeme tarafından ödenmesine karar verilen parasal, değer veya edimdir. Büromuz, haksız fiilden, sözleşmeden, vekaletsiz iş görmeden ve sebepsiz zenginleşmeden kaynaklı her türlü tazminat davalarına bakmaktadır. Büromuz, genel tazminat davaları dışında Trafik kazalarından ve Boşanmadan kaynaklı; destekten yoksun kalma tazminat davalarına, Mal rejiminden kaynaklı davalara, maddi ve manevi tazminat davalarına da bakmaktadır.

Icon

3- İcra Hukuku

 İcra hukuku, borcunu ödeyemeyen borçlunun borcunun, alacaklının talebi üzerine, devlet zoruyla taşınır ve taşınmaz varlıklarına el konarak karşılanmasını konu alan hukuk dalıdır. İcranın ilamlı ve ilamsız icra olmak üzere iki türü olup, ilamlı icra takibi mahkeme kararı doğrultusunda başlatılan icra takibi türü iken, doğrudan icra dairesine başvurularak başlatılan takip işlemi ilamsız icra takibi olarak adlandırılır. Büromuz, ilamlı ve ilamsız icra takipleri başta olmak üzere alacaklının haklarını koruma noktasında gerekli işlemleri kısa sürede yapmakta ve uyuşmazlığı en hızlı şekilde çözmektedir. İcra takiplerinin yanında itiraz, şikayet, menfi tespit ve istirdat gibi davalara da bakmaktadır.

png

Bireysel Başvuru

 Belirttiğimiz hizmet alanlarının yanında İlk derece, İstinaf veya Temyiz kanun yolunun nihai (son) kararlarından sonra hukuki korumaya muhtaç hakların bulunması halinde, Anayasa Mahkemesi'ne Bireysel Başvuru noktasında da hukuki yardımda bulunmaktayız. Unutulmamalıdır ki; Anayasa Mahkemesi'ne başvuru, başvuru yollarının tüketildiği tarihten; başvuru yolu öngörülmemişse ihlalin öğrenildiği tarihten itibaren 30 (otuz) gün içinde yapılması gerekir. Aksi halde hak kayıpları ortaya çıkabilir. Anayasa Mahkemesi, birçok kararında tebliğ tarihi yerine öğrenme tarihini dikkate almakta olup süresinde yapılmadığı gerekçesiyle başvuruları ret etmektedir.

  • png

        Tüm iç hukuk yollarının tüketilmesi ve haksızlığın devam etmesi halinde ise Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (European Court of Human Rights) başvuruda bulunup ilgili kişilere yardımcı olmaktayız. AİHM'e başvuru süresi, iç hukuk yollarının tüketildiği veya hak ihlalinin ortaya çıktığı tarihten itibaren 6 (altı) aydır. Ancak, 01.02.2022 tarihinden itibaren AİHM'e başvuru süresi 4 (dört) ay olacaktır. AİHM, başvuru sahibinin sözleşmede tanınan bir hakkının devlet tarafından ihlâl edildiği kararına varırsa, "hakkaniyete uygun bir surette, zarar gören tarafın tatminine hükmeder". Yâni, devletin tazminat ödemesine karar verir. Mahkemenin kararlarının uygulanıp uygulanmadığı Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi tarafından denetlenir.